De data asta Bulgaria vacanţieră s-a rezumat la cei 3 S ai lui Gainsbourg (la care s-ar adăuga şi simpatia celor doi copii ai familiei).
Constrînşi să ne deplasăm cu un Matiz fără aer condiţionat (maşina familiei fiind în service din vina mea), niama călătorii culturale, niama chef să căutăm bragă, smochine verzi ori alte delicii “dobrudjene”.
Ne-am aprovizionat totuşi cu năut prăjit (dispărut din fundătura provincială de Bucureşti, chiar şi din locuri unde nu lipsea, precum Gima) şi ne-am făcut plinul cu gloriosul iaurt local.
Un mic deliciu la restaurantul all-inclusivului nostru din Nisipuri: sărmăluţe în fîşii de dovlecel. Deci nu dovlocel umplut , da? ci dovlecel tăiat pe lung fîşiuţe subţiri, care fîşii se rulează peste cărniţa mărunţită (fără orez!) de vită. Totul micuţ, aşa, ca la chinezii de moldoveni. Vă daţi seama ce savoare prinde “chiufteaua” aia de la dovlecetătă…
Iamski!
(Apropov de sarmaleto, revin ASAP cu programul de toamnă al SR-iştilor, de la “tata Zoli”.)
Leave a Reply