Philips, fireştePiL – Public Image

Dezbate-te cu mine… joi 14/05 RE: Spaţiu public şi alte urbanlîcuri

semnal @ 12 May 2009

gviewDezbaterea Public Image e organizată de E-Cart.ro joi 14 mai de la 19:00 în El Comandante. Dezbat Marius Babias, Vlad Morariu şi mandea… precum şi oricare dintre voi are chef, timp şi plăcere. Dar hai să las comunicatul să vorbească de la sine:

Café-bar MANIFEST – Public Image

“You never listen to a word that I said
You only seen me
For the c
lothes that I wear”

(Public Image Ltd., Public Image, 1978)

Asociatia E-cart.ro va invita joi, 14 mai 2009, orele 19.00, in cadrul Café-bar Manifest, la o discutie sub genericul Public Image, impreuna cu Marius Babias, Florin Dumitrescu si Vlad Morariu. Intâlnirea va avea loc in club El Comandante, str. Stavropoleos nr. 8, Bucuresti si va propune raspunsuri din perspectivele artei, esteticii si publicitatii la intrebarea mai generala: „Cui apartine imaginea publica?” si la altele mai specifice, dezbatând concepte precum coolness, lifestyle, „subiectivitatea-marfa”, rezistenta chic si altele.

Marius Babias este curator si teoretician, in prezent director al Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.). Intre cartile sale cele mai recente aparute in limba romana se numara Nasterea culturii pop. Underground, feminism, lifestyle, hacktivism: avangarde culturale si lupte sociale intre pop si politica (2009) si Recucerirea politicului. Economia culturii in societatea capitalista (2007) – ambele publicate de Idea Design & Print. A fost curatorul, impreuna cu Sabine Hentzsch, al proiectului pilot Spatiul Public Bucuresti | Public Art Bucharest 2007.

Florin Dumitrescu este lingvist, cu un master in studii romanice. Activeaza in presa culturala din 1988 si lucreaza in publicitate din 1994. Textier (Sarmalele Reci in exclusivitate, Directia 5, Timpuri Noi) si poet “cult” (Ana are mere, Premiul ASB 1997). In 2006 lanseaza pe LiterNet concursul de creativitate “Cistiga cu Scornelius”, ale carui probe provoaca scandaluri culturale (Pune-l pe Eminescu la produs!) si dezbateri etico-estetice (Fa ceva cu Teapa lui Ghildus).

Vlad Morariu a studiat filosofia la Iasi si Berlin. A fost membru al Asociatiei Vector din Iasi (organizatoarea, intre altele, a Bienalei de arta contemporana Periferic), iar in prezent colaboreaza cu revista Idea. Arta + Societate, in paginile careia semneaza articole de critica si teoria artei.

Café-bar Manifest este o platforma a programului intitulat Departamentul pentru Arta in Spatiul Public, ce migreaza in diferite spatii existente (cafenele, cluburi, cantine, in Bucuresti si in alte orase), oferind un cadru pentru dezbateri relevante sferei publice actuale.

Departamentul pentru Arta in Spatiul Public este initiat si coordonat de Asociatia E-cart.ro in parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest, Centrul European de Cultura Sinaia si Uniunea Arhitectilor din România.  Program sprijinit de Erste Foundation. Parteneri media: Radio Romania Cultural, RFI Romania.

Contact presa:

Veronica Leca

Coordonatoare proiecte, Asociatia E-cart.ro

ecart.ro@gmail.com; www.e-cart.ro

One Response to Dezbate-te cu mine… joi 14/05 RE: Spaţiu public şi alte urbanlîcuri

  1. PiL - Public Image Says:

    [...] Om Dezbate-te cu mine… joi 14/05 RE: Spaţiu public şi alte urbanlîcuri [...]

Leave a Reply