Vin pelin pt. Paşte (noroc cu bulgarii)

p4170380small

Din seria “tot bulgarii…”, vă prezint Pelinul de Liascoveţ, găsit azi în Piaţa Gemeni (fostă Galaţi), după ce am răscolit tot oraşul după vin pelin. Nu ştiu ce s-a întîmplat cu VS-urile româneşti comercializate sub această denumire.

E un pelin alb de 1o% despre care aflu de pe contraetichetă că e “făcut din struguri calitativi de Dimiat cu supliment precis de ierburi culese la ziua de Drăgaica din Elenski Balkan”.

13 lei la 1,5l. (Găseşte careva mai ieftin?)

Revin cu impresii după masa de Paşti.

REVENIRE 21 aprilie 2009: Izvinete (sorry guys), pelinul bulgăresc neama de-a face cu ăl românesc de-l ştiam noi dinainte de evropeiski soiuz. E mai degrabă un vermut slab. Musai servit de la rece. Vinul de Dimiat o fi bun, dar e un dulce-demidulce al cărui fason e să se combine cu amăreala de la plante. Poate de un şpriţ aşa, foarte văratic…

Oricum, măcar pentru prezenţă, Bulgaria – România 1-0. Mă întorc aşadar să scotocesc pieţe şi prăvălii-marketuri, măcar de-o egalare. Dacă ştiţi un loc cu pelin românesc “ceauşist” rog feedback, inclusiv provincia. (Blagodoria.)

1,807 responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Posts