Despre imigraţia italienilor în RO de acum 100 de aniNevinovaţii plini de vină

Italienii au uitat cum e să fii emigrant ispăşitor

maccheronate @ 17 March 2009

sacco_e_vanzetti

În SUA, în 1927, în plin val de emigraţie italienească pe Coasta de Est, cei doi lideri sindicali Sacco şi Vanzetti au fost judecaţi cu rea-credinţă, condamnaţi şi executaţi pentru o crimă pe care nu o comiseseră (după cum s-a dovedit apoi). În mintea juraţilor din Boston, ecuaţia era clară:

italian = mafiot

După mai bine de 80 de ani, italienilor le merge bine în ţara lor. Au o bunăstare pe care o merită cu prisosinţă, după decenii de trudă şi privaţiuni. Dar propăşirea lor a fost posibilă şi datorită emigraţiei istorice, fie ea în Americi sau în Europa (inclusiv România, în cazul muratori-lor de acum un veac).

Din păcate bunăstarea e la unii vecină cu sastisirea, care e soră cu amnezia…

Printre altele, italienii au uitat de martirii lor Sacco şi Vanzetti, atunci cînd au aplicat acelaşi raţionament inchizitorial emigranţilor români. Căci, dacă pentru cretinii din lumea întreagă italian = mafiot, iată că, mai nou, pentru unii italieni îmbuibaţi…

român = violator

Pe larg în română aici şi în italiană aici.

Related links:

Lorenzo Renzi în apărarea emigranţilor români

Bucureştiul anti-Roma

Evola în România: de la legionari la ţigani

3 Responses to Italienii au uitat cum e să fii emigrant ispăşitor

 1. Alex Says:

  Eu am zis ca o motivatie in plus este o pornire fratricida latina.
  Ura e cu atat mai violenta cu cat isi dau seama ca avem origini comune. Aceeasi ura poate fi gasita si la unii romani, care urasc incredibil de mult tiganii, desi ei insisi nu au cele mai “ariene” trasaturi. Nu imi aduc aminte cum se cheama complexul asta in psihologie.
  http://alexsache.blogspot.com/2009/02/romulus-roma-romani-rromi.html

 2. textier Says:

  Chill out man. Numai noi facem caz de latinitate. La ei, în nord cel puţin, funcţionează o anumită conştiinţă a substratului arhaic care dimpotrivă îi fragmentează şi îi descentralizează (ca să nu zic că îi centrifughează). Veneţii au mîndria lor şi se simt aparte faţă de lombarzi, care idem se diferenţiază faţă de liguri… Mai către centru, sînt toscanii se cred cei mai jmecheri… Echivalentul la noi ar fi (oarecum) protocroniştii care cred că dacii sînt cei dintîi şi cei mai tari.

 3. nhl 17 Says:

  You’ve remarkable info on this website
  nhl 17 http://therealphilanthropist.com/community/Gwendolyn/blog/cheap-fifa-17-coins-in-a-group/

Leave a Reply