Marketing şi olimpism: Şerban Alexandrescu predă istoriePetre Barbu (Adevărul) mă citează printre publicitarii citiţi

LeRoi e mort. Trăiască Moore.

Uncategorized @ 25 August 2008

Săptămîna trecută a murit LeRoi Moore, saxofonistul de la Dave Matthews Band, în urma unor complicaţii dobîndite într-un accident rutier. LeRoi venea dinspre jazz, ca şi alţi membri DMB. Era cunoscut ca poliinstrumentist şi colecţionar de instrumente de suflat din lemn (fluier celtic, flaut, saxofoane – de la sopran la bariton). “Ţevile” sale au secondat şi au pus în valoare, ca un alter ego, vocea aparte, încărcată de armonice, a lui Dave. Datorită lui LeRoi Moore, Dave Matthews este cunoscut, mai ales în rîndul publicului românesc, ca un fel de “Sting american”. (Cu umorul lui sec şi paradoxal, Mihai Iordache i-a dat lui Dave Matthews definiţia frondoare “un fel de Sting, dar mai bun”.)

Da, poate: LeRoi a fost Brandford-ul lui Dave… dar şi ceva în plus. Amprenta lui asupra stilului DMB e puternică şi influentă. A făcut aranjamente şi a compus uneori alături de Dave. A fost unul dintre saxofoniştii cei mai creativi din rock, implicaţi în rezolvarea problemelor de armonie, nu doar în născocirea de solouri fulminante şi flamboaiante.

Însă, ca să îl pomenim mai bine, am ales un cîntec cu solo ţapăn de sax: Warehouse, dintr-un concert de acum 2 ani de la NY.

RIP LeRoi Moore (1961-2008). Să ne amintim de el pocnind din degete.

2 Responses to LeRoi e mort. Trăiască Moore.

  1. neagrigore Says:

    RIP

  2. Ervi Says:

    Hi Angela! I love all the pictures of Andrew and Rachel’s wndeidg. The two cuties on the stairs are mine! I was wondering if I could get a copy of the picture of them. Probably a 5 7, it’s so cute! Just let me know what I owe you! Thanks! Amy Hughes

Leave a Reply