Cri-gri – CriculDin scoarţă-n scoarţă

Ecou la Cartea cu bunici: Dana Ionescu m-a citit!

arhivă @ 20 March 2008

… în sensul tare al cuvîntului.
În recenta cronică a Cărţii cu bunici (AAVV, coord. Marius Chivu, Humanitas 2007), colaboratoarea ziarului Ziua îmi evidenţiază textul, dîndu-i valoare exponenţială pentru întreaga antologie.
Măgulit şi plin de recunoştinţă, redau pasajul despre mine, FD (şi cu ocazia asta încă un “eşantion gratuit”, cu dedicaţie specială pentru cei care încă n-au cumpărat cartea):

Personaje de tragi-comedie, parintii parintilor se infatiseaza cel mai adesea ca victime, fiind rarissim aratati in ipostaza de calai. Desi victime – puteti citi cuvantul intre ghilimele – ale inocentei celor mici, bunicii vad speranta. Aceasta este si explicatia pe care o incearca Florin Dumitrescu (auto-intitulat “publicitar”), intr-unul dintre textele cele mai meditative din volum:
“Durerile pricinuite de nepoti sunt ultimele mari puseuri de vitalitate in apropierea mortii. Sunt ecouri ale vietii trecute in cea viitoare. Acesti fii ai fiilor sunt mesageri sibilinici din regatul fara timp. Ingeri, deci cruzi. Poznele lor sunt ghionturi ale divinitatii. Bunicii le primesc (le asteapta? le doresc?) cu intelepciune: ca pe o confirmare, ca pe o promisiune, ca pe o speranta.”

Related links aici.

2 Responses to Ecou la Cartea cu bunici: Dana Ionescu m-a citit!

  1. Eu, prin pîlnia bătrînilor mei Says:

    [...] am scris un eseuaş generalist, în care să se regăsească tot nepotul; şi care a avut astfel şansa de a fi remarcat, tocmai prin felu-i [...]

  2. madden nfl 17 Says:

    Extremely educational, looking onward to coming back
    madden nfl 17 http://my.mmosite.com/6973510/blog/item/buy_nfl_17_coins_this_summer_will_be_rocked.html

Leave a Reply