Diferenţa dintre cultură şi civilizaţieMihail Vakulovski mă scoate la cafenea

Mi-au furat bicicleta (neorealism românesc)

Uncategorized @ 31 July 2007

O aveam de şapte ani. Era o unguroaică focoasă din Metro, cu cîteva adăugiri chinezeşti intervenite în decursul anilor (frîne, şa, pedale şi sistem de iluminare faţă-spate). Mi-au furat-o cu tot cu lanţul de prindere, din scara blocului, unde o lăsam alături de căruţul copilului (da, avem interfon şi vecini vigilenţi la parter). Slavă Cerului că n-au furat căruţul.
E a doua bicicletă pe care mi-o fură afurisiţii de ladri. Prima era o Ucraină greoaie, cu frînă din torpedo (aia da opţiune…). Cînd mi-au furat-o, acum 13 ani, a fost tragedie. Eram mult mai ataşat de ea. Nu aveam maşină pe atunci şi era practic mijlocul meu de locomoţie.
Azi nu mai sufăr la fel. Voiam să îmi cumpăr o bicicletă nouă, cu amortizoare. O lăsasem oarecum în decădere pe straşnica mea unguroaică, nu mai voiam să investesc în ea. (Poate că n-o mai meritam…) Aveam de gînd s-o dăruiesc cuiva nevoiaş, dar cinstit. Aveam de gînd să mai fac un drum cu ea, că tot s-a răcorit acuma… Aveam de gînd să decid eu cînd să mă despart de ea, de-asta mi-e ciudă.

3 Responses to Mi-au furat bicicleta (neorealism românesc)

 1. Maier Says:

  E ca atunci cand o relatie e pe ultima suta de metri cand nu mai e flama de la inceput, dar totusi tu vrei sa-i dai papucii, ca data o termina ea cu tine, tot iti ramane un gust amar in gura :)

  Furtul bicicletei mele poate fi comparat cu o operatiune marca 007. O tineam in garaj, si fiindca era inchis cu lacat greu de deschis (pentru ei cel putin), au smuls din pamant grilajul de fier ce asigura spatele garajului, astfel incat eu treceam prin parcare, vedeam poarta intacta dar garajul era de fapt in fundul gol.

 2. Monica Says:

  de vizionatbicicleta din beijing
  .
  ca să vă daţi seama că voi nu traiti o drama;)

  Unguroaica ta a simtit ca o neglijezi şi, decât sa scoaţă vitrionu’ a ademenit primul husar care s-a încumetat să înfrunte orice vecin care l-ar fi văzut luând-o. Du căruciorul, totuşi, în casă. Bebeluşa nu are nevoie de drame din astea.

 3. BĂNĂŢEANU Says:

  Pai ce sa zic, pacat si cel care a luat-o sa o foloseasca bine. Concluzia e ca se fura in continuare prin blocuri si cartiere.

Leave a Reply