Jerry Lewis – TypewriterCîntec nou Direcţia 5 cu text de mine: Anii

Priviţi-i privirea şi faceţi-vă cruce

în România se poate @ 24 May 2007


(c) Sorin Comănescu
Fotografia întreagă pe blogul lui Emil Neacşu

Privirea aceea e a cuiva puternic care tocmai a deposedat pe cineva slab de propriul bun.
Se petrece în România lui 2007.
Acum quiz: titlul unui cîntec de La Familia din ‘98…

7 Responses to Priviţi-i privirea şi faceţi-vă cruce

 1. gabi Says:

  florin,
  pentru ce a facut, basescu merita din plin ce i se intampla acum si ce i se va mai intampla.sper ca din toata chestia asta sa reiasa mesajul general ca rasismul e condamnabil si inacceptabil. si ca la o pozitie de forta se poate raspunde inteligent si cumpatat. si ca ziaristii care acum se dau de ceasul mortii sa il condamne vor fi cu mult mai atenti atunci cand vor scrie despre romi. din pacate sunt inca multi ziaristi care sunt construiti cel putin la fel ca basescu din punctul asta de vedere.
  insa extrapolarea ta mi se pare de natura sa distorsioneze si sa manipuleze. de la privirea lui basescu tu trasezi un arc peste timp si lasi sa se inteleaga ca suntem la un pas de o noua nationalizare, o reactivare a securitatii samd. inca nu avem dovezi ca lucrurile stau chiar asa. chiar daca lucrurile ar lua o asemenea turnura, din partea lui basescu sau a altuia de la putere, reactiile din aceste zile ma fac sa cred ca exista scapare. cu toti cei 75% pe care ii are unul sau altul la un moment dat.
  pot sa inteleg indignarea si buna intentie a mesajului tau insa asta nu ii schimba cu nimic semnificatia. extragi o semnificatie dintr-o fotografie, aduci un argument istoric si dai o sentinta orwelliana. nu e cam mult?

 2. textier Says:

  gabi: frumos comment, imi imbogateste blogul, multm.
  am dat-o impresionist, dar… Doamne, ce privire!!!
  ai dreptate, am exagerat. atunci se furau mari proprietati.
  acum se mangleste (ciordeste, suteste) cite un telefon, acolo…
  ((am folosit sinonime savuroase pt. “a fura”, ma intreb, fara proces de intentie, daca vreunul e venit din romali))
  paralelismul e disproportionat cantitativ… dar tupeul…

 3. Gabriel Nita Says:

  lol Ce anume vezi tu in privirea aia? Ia un aparat foto si fa poze in rafala la un om vorbind cu altul pe strada si pun pariu ca vei gasi si altele, mult mai impresionante.

  Nu as vrea sa discut episodul in sine, nu are nici un rost. Ma intristeaza insa cand vad ca un om inteligent inventeaza “argumente” penibile pentru a isi sustine o pozitie.

 4. textier Says:

  merci, esti printre putinii care ma fac inteligent… ce sa fac sa te inveselesc?
  da-te pe demolatoru, acolo am dat-o mai senin. te astept sa imi rasp. la concurs (se pare ca ai ghicit si quizul cu la familia…)

 5. natural born bucurestean Says:

  l-am intrebat pe sorin daca tipa chiar era speriata sau juca teatru si mi-a zis ca era speriata pentru ca nu se astepta la gestul asta. va dati seama, sa-i lasi lu asta pe mina o valiza cu buton rosu…

 6. Neagrigore Says:

  Eu nu am sa comentez daca a facut bine sau rau Basescu, nu asta este problema. Problema sta in acuzatia de rasism, fapt ce mi se pare cel putin deplasat. Nu cred ca Basescu este mai mult sau mai putin rasist decat majoritatea romanilor, cel putin in ceea ce ii priveste pe tigani. Nu incerc sa spun ca daca majoritatea este rasista, atunci este scuzabil. Dar rasismul romanesc este o problema cel putin delicata, bine, in general rasismul este o problema delicata [nu cel huliganic, cel latent] si nu e bine sa facem confuzii, pentru ca pana la urma riscam sa diluam discutia intr-o odisee gretoasa, despre ce am facut noi si ce nu au facut altii. Cu respect, Neagrigore

 7. textier Says:

  dragii mei, postul asta nu e pe rasism, ci pe impilare/ultraj la persoana de pe pozitii de forta/abuz al autoritatii asupra cetateanului etc.
  pt. rasism, va invit pe doru demolatoru, unde am dat-o mai relaxat si mai ambivalent, tocmai pt. ca treaba e mai… hm… complexa.

Leave a Reply