Mîndruţă îi scrie lui Valentin Ceauşescu…Wise up Doc

Şi Cărtărescu şi-a protejat numele

telalîcuri @ 15 December 2006

Radu Şerban şi Nicoleta Dumitru, proprietarii lanţului de librării Cărtureşti, confirmă public ceea ce a circulat ca zvon prin 2000. Se ştie că librăria “princeps” din Quinet s-a numit iniţial… Cărtăreşti. Ce nu se ştie e că într-o zi Mircea Cărtărescu i-a rugat să schimbe brandname-ul, pe motiv de confuzie cu propriul nume. A făcut-o fără citaţie şi fără scandal public. Şi, evident, fără pretenţii despăgubitoare. (Poet, dom’le…)
“[Numele] Cartaresti a fost ales pentru rezonanta sa de „sat al cartii”, „cetate a cartii”. La numai cateva saptamani de la deschidere, am realizat ca publicul nostru a asociat numele librariei cu cel al lui Mircea Cartarescu. Ne-a cautat el insusi pentru a ne ruga sa facem o modificare numelui intrucat primea foarte multe telefoane de „felicitare” pentru libraria proaspat deschisa.”
Cariere via Mihaela Berneagă

2 Responses to Şi Cărtărescu şi-a protejat numele

  1. Mihaela Berneaga Says:

    Aha!

  2. Vladimir Says:

    ei, povestea e veche! credeam ca domnul Cartarescu si-a revizuit parerea, si s-a asociat cu cei doi. El cu numele, ceilalti – cu banetul! Toti ar fi fost in profit…caci scriitorul si-ar fi incasat comisionul, chestii…

Leave a Reply