Leapşa între bloggeri: mi-a dat-o Boariu…Overheard la mine-n birou, despre copywriteri

De Sf. D-tru, pasă cu Băse de la Sf. Paraschiva

Iaşii în carnaval @ 26 October 2006


(c) George Onofrei

Azi pe la 10 a.m. tocmai treceam pe la poalele Dealului Mitropoliei (întorceam la Unirii, ca s-o iau pe Splai) şi deja era plin de lume pînă jos, spre Horoscop. Pelerini, poliţişti, maşini parcate pînă pe banda a doua (mda, cu avaria pusă)… Compostela, frate! Mă, rog, în stilul lui Mitică…
Senzaţionalul instantaneu al lui George ON/OFF Ray e luat de Sf. Paraschiva, în Iaşi (Chiriţoaia style, musiu). O propun pe Sfînta Paraschiva ca patroană a fotografilor (nu neapărat moldoveni). Asta dacă e adevărat că Sfînta a fost orbită, cînd cu martiriul etc. Care eşti mai tare pe hagiologii să-mi spui?
… Apropo, aşa (Hagiologii) am denumit o serie de articole dedicate reclamelor cu Hagi din Observatorul Cultural, de acum cîţiva ani. Hm, ce-ar fi să le pescuiesc pentru blog?…
La mulţi ani Miticilor cu orice nume şi miticei noastre urbe! Bucurie tuturor!

5 Responses to De Sf. D-tru, pasă cu Băse de la Sf. Paraschiva

 1. fane Says:

  aveam un prof care ne zicea ca anul electoral incepe totdeauna cu prezenta obligatorie la sarbatoarea sf. parascheva. orice politician important trebuie sa se prezinte la pupat moastele sfintei, e lege.

 2. Mihai Grecea Says:

  absolut bestiala e fotografia. ce privire are popa ala…

 3. textier Says:

  îmi reiau commentul de pe blogul lui musiu jorj, prea am dat-o hermeneutic:
  e miraculoasă poza asta cu punere în abis… de fapt e punere în apoteoză, dacă ţii seama de tot alaiul care converge în cei 2 ierarhi, care la rîndul lor contemplă ochiul divin.
  sau trebuia să zic “întru”? ;)

 4. fane Says:

  fara ‘intru’ eu zic ca nu se poate:). iar poza e deosebita.

 5. Kethan Says:

  Thanks for sharing. What a plasreue to read!

Leave a Reply