Cine n-are ce face şi vrea…Români verzi, e Mozart pentru tot cuibu’!

Panteon interactiv în EvZ

Uncategorized @ 31 May 2006

După un format lansat în Occident în preajma anului 2000 (prevestit comercial ca mare prag al epocilor), format verificat şi prin alte trusturi media de la noi, Evenimentul Zilei a trecut la alcătuit mari antologii naţionale, laolaltă cu TVR. Întreprinderea poartă numele generic Mari Români şi se speră să aibă succesul de bîrfă al topurilor Capital. Mari Români are, pe cît se pare, şi un corespondent pe micul ecran. Altminteri nu se pot justifica discretele (dar insistent difuzatele) teasere teveriste cu Năstase strîns în soclu (evident, singurul Năstase de care merită să ne mai amintim…) şi cu acea “haioasă” femeie de serviciu, a cărei bombăneală difuză bruiază mesajul despre data şi ora unei emisiuni cică “istorice”, în care publicul din fotolii e chemat să îşi voteze Panteonul naţional.
Noroc cu maşinăria comunicaţională a Ringier-ului, care nu ne lasă totuşi să ignorăm evenimentul. La capitolul Mari Scriitori, i-a revenit sarcina lui Iulian Comanescu să îi zgîndăre pe oameni să-şi spună părerea, printr-o prezentare columnistică (şi foarte polemică) a istoriei literaturii române. Au amorsat chestionarul cîţiva oameni de litere şi acum se aşteaptă valul de răspunsuri de la cititori. Categorie ceva mai radicală, comentatorii de pe site au pornit deja un tsumami de nervozitate…
Şi – hei! – e şi numele meu pomenit pe acolo, ca observator al sorţii lui Eminescu în epoca O-Zonaticilor şi a marketingului viral. Deci e chiar tare ;) ))

One Response to Panteon interactiv în EvZ

  1. yjdTzaPynkHB Says:

    12.txt;1;1

Leave a Reply